Artikli s kavcijo

Artikli s kavcijo so zaradi ekološke ozaveščenosti in skrbi za čistejše okolje vse bolj pogosti pri prodaji nadomestnih delov za vozila. Kavcija je vsota, ki jo mora plačati potrošnik (kupec) preden mu prodajalec izroči novi oziroma obnovljeni nadomestni del. Višino kavcije določa proizvajalec nadomestnega dela. Artikel, ki ga je kupec predal prodajalcu se nato pošlje proizvajalcu nadomestnega dela, ki kavcijski artikel oceni in pregleda in v primeru, da izdelek ustreza zahtevam vračila se kavcijski artikel odobri in potrošnika (kupca) se obvesti o pozitivni rešitvi ter se mu omogoči dobropis ali povračilo zneska kavcije na tekoči račun. V primeru, da proizvajalec kavcijski artikel zavrne zaradi prevelikih poškodb, se kavcijski artikel v najkrajšem možnem času vrne potrošniku (kupcu) medtem ko se znesek, ki ga je moral predhodno plačati ne vrne. Nakup izdelka brez plačila kavcije v primeru ko je to zahtevano žal ni mogoč.


Artikle z kavcijo najdemo predvsem pri zavornih sistemih (zavorne klešče), alternatorjih, zaganjačih, volanske letve, sklopke vozil (tovorni program), turbinski polnilniki, vodne črpalke (OE) in drugi posamezni artikli.


Za natančne informacije ali je vaš iskani artikel, artikel z kavcijo se lahko obrnete na naše prodajne svetovalce, žal trenutno naš sistem še ne omogoča direktne informacije o kavciji na posameznem artiklu.

Pogoji vračila kavcij po proizvajalcih in sistemih