Navodila za iskalnike

V spletni trgovini www.bartog.si lahko pnevmatike za svoje vozilo in mehanizacijo poiščete na več načinov, spodaj vam podajamo kratka navodila za najenostavnejše iskanje pnevmatik s pomočjo namenskega iskalnika pnevmatik. Iskalnik pnevmatik vsebuje naslednja izbirna polja s podatki:

 • Vrsta, v tem spustnem polju izberete vrsto pnevmatike, ki jo potrebujete (osebna, SUV in 4x4; kombi; tovorna; moto; traktorska; gradbena; viličarska; kolesarska;).
 • Sezona, v tem spustnem polju izberete letni čas za katerega je pnevmatika namenjena (letna, zimska, celoletna - velja za osebna, SUV in 4x4 ter kombi pnevmatike)
 • Širina, v tem spustnem polju izberete širino pnevmatike.
 • Višina, v tem spustnem polju izberete višino pnevmatike.
 • Premer, v tem spustnem polju izberete premer pnevmatike.
 • Nosilnost, v tem spustnem polju izberete nosilnost pnevmatike (numerična vrednost).
 • Hitrostni razred, v tem spustnem polju izberete hitrostni razred pnevmatike (črkovna vrednost).
ter funkcijska gumba "Poišči", ki sproži akcijo iskanja pnevmatik z izbranimi podatki in gumb "Ponastavi", ki sproži akcijo ponastavitve podatkov v iskalniku (postavitev na pred nastavljene vrednosti).

Kako poiščem pnevmatike za svoje vozilo?

Na vozilu, mehanizaciji najprej preverite dimenzijo pnevmatik, ki je nameščena na vozilu, mehanizaciji dimenzijo si zapišite na list papirja ali pa preko mobilne naprave in naše spletne trgovine direktno vpišite podatke v iskalnik. Ko ste prepričani katero dimenzijo pnevmatik potrebujete v iskalniku pnevmatik izpolnite čim večje število polj, pri določenih pnevmatik se lahko pojavi, da izbor sezone ali višine nebo mogoč (takšen primer so diagonalne traktorske pnevmatike, moto pnevmatike,...). Ko so poljna izbrana po vaših željah z gumbom "Poišči" sprožite akcijo, da vam spletna trgovina prikaže pnevmatike glede na vaše zahteve in potrebe. Več kot je izpolnjenih spustnih polj v iskalniku bolj natančne rezultate lahko iskalnik ponudi. Spodaj si lahko ogledate primer iskanja pnevmatike za osebno vozilo v dimenziji 225/45R17 94Y

 1. V iskalniku pnevmatik izberemo s pomočjo spustnih polj podatke za vrsto gume, sezona, širina, višina, premer, nosilnost in hitrostni razred.
 2. Ko so podatki izbrani pritisnemo na gumb »Poišči« in počakamo, da spletna trgovina izpiše najdene pnevmatike glede na vaše zahteve.
 3. Spletna trgovina je izpisala rezultate iskanja glede na naše zahteve.
 4. Sedaj lahko s pomočjo filtrov na levi strani spletne trgovine zožite izpisan seznam artiklov, filtriranje je mogoče po zalogi, ceni, blagovni znamki, izkoristku goriva, oprijemu, hrupnosti in dodatnih lastnosti pnevmatike.
 5. Ko je seznam zožen izberite pnevmatike, ki vam najbolj ustrezajo in nato jih lahko dodate v košarico in nadaljujete z nakupom.

Za ponovno iskanje druge dimenzije pnevmatik je potrebno iskalnik najprej ponastaviti s klikom na gum "Ponastavi". Ta funkcija omogoča, da lahko ponovno izbirate vse dimenzije pnevmatik, ki so v naši ponudbi.