Ponudba tedna
Oglejte si tudi

V Krki razglasili mlade talente 2018

V novomeški tovarni zdravil Krka d.d., so 27.03.2019 razglasili mlade talente 2018. Dogodka se je udeležilo več kot 200 predstavnikov klubov in društev, med njimi tudi 110 mladih športnikov, glasbenikov in drugih ustvarjalcev. Na 13. srečanju so podelili priznanja trem izjemnim posameznikom, ki so si zaslužili naziv talent leta 2018. Med kriteriji so uspešnost na klubskih, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih, pa tudi pozitivne vrednote in osebnostne poteze, spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju in strpnosti ter dejavno predstavljanje sponzorja. . Pomemben kriterij je bil poleg dosežkov tudi to, da je posameznik s svojo zavzetostjo in predanostjo svetel zgled sovrstnikom v šoli in obšolskih dejavnostih ter na področju dobrodelnosti.

Bartog ponosno spremlja in spodbuja svojega varovanca, MATEVŽA ŠUŠTARŠIČ iz Atletskega kluba Krka, ki je prejel Krkino priznanje Talent leta 2018.


vir: Krka

Matevž je v minulem letu nastopil na Evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše mladince v teku na 200 m, kjer se je uvrstil v polfinale in skupno zasedel 21. mesto. Že v letu 2017 pa je bil uspešen tudi na Olimpijskem festivalu mladih, kjer se je v teku na 100 m uvrstil v polfinale in zasedel skupno 16. mesto. Je uspešen dijak Srednje elektro šolo Novo mesto in šolo redno zastopa tako na posamičnih kot ekipnih atletskih tekmovanjih – tudi s pomočjo njegove zmage na 100 m so vnovič osvojili naslov državnih prvakov. Matevž je izjemno pozitivna oseba, ima spoštljiv odnos do trenerjev, sotekmovalcev in vseh, ki mu pomagajo na njegovi športni poti. Njegov dolgoročni cilj je doseganje vrhunskih rezultatov v atletiki z nastopi na največjih svetovnih tekmovanjih, v letu 2019 pa si je zastavil cilj, da se uvrsti na Evropsko atletsko prvenstvo starejših mladincev in mladink v teku na 100 oziroma 200 metrov.

Več pa si lahko preberete na spletni strani www.krka.si