OBISK ŠTUDENTOV EKONOMSKE FAKULTETE


V septembru je naš Logistično distribucijski center v Mirni Peči obiskala skupina študentov Ekonomske Fakultete Univerze v Ljubljani. Šlo je za obisk v okviru raziskave Digitalna transformacija v podjetjih, ki bo podrobneje predstavljena 18. novembra na Poslovni konferenci v Portorožu.
Skupino študentov je pozdravil direktor Logistike Matjaž Aljančič, podjetje pa je predstavila vodja kadrovske službe Lana Novaković. Josip Kelava iz Tokića je izvedel spletno predavanje na temo Digitalne transformacije na ravni Skupine Tokić, vodja spletne prodaje v Bartogu Luka Pate pa jim je predstavil našo spletno prodajo in tehnologijo za spletno prodajo in marketing.

Med drugim so študenti v sklopu teh predavanj izvedeli več o pomenu digitalne transformacije za razvoj novih izdelkov, izboljšave procesov, organizacije in razvoj novih poslovnih modelov, o uporabi univerzalnih tehnologij v tekočem poslovanju. Pogovarjali so se tudi o izzivih, ovirah in rešitvah na področju razvoja in izvajanja digitalne strategije, pa tudi o človeških virih - kako pritegniti, prekvalificirati in izobraziti ljudi za digitalno preobrazbo ter o tem, kakšno tehnologijo uporabljamo za spletni portal, s kakšnimi težavami se srečujemo in kakšne implementacije smo uvedli za izboljšanje.

V sklopu obiska so si študenti v spremstvu vodje skladišča Boštjana Kladnika ogledali tudi prostore našega skladišča in logistično – distribucijskega centra.