Ponudba tedna
Oglejte si tudi

Novi Mercedes-Benz razreda G uporablja pnevmatike Falken

Za veselje do vožnje, na cesti in na terenu

 

 

 

Znamka pnevmatik Falken od maja naprej dobavlja pnevmatike za nov Mercedes-Benz razreda G. Novo luksuzno terensko vozilo, ki je januarja praznovalo na svetovni premieri na severnoameriškem avtomobilskem sejmu North American International Auto Show (NAIAS), je imelo v originalni opremi pnevmatike Falken Wildpeak A/T3WA in AS210A, velikosti 265/60R18.

 

Zahteve po pnevmatikah za razred G so visoke. Pnevmatike Falken Wildpeak A/T3WA in AS210A so suvereno prestale preskus vzdržljivosti na preskusnem poligonu južnonemškega proizvajalca avtomobilov, zdaj pa jih bodo serijsko uporabljali v razredu G.

 

Poleg zahtevane robustnosti in dolgoživosti za terenska območja, je pnevmatika Wildpeak A/T3WA dobra alternativa za vožnjo po cesti. Vsestransko pnevmatiko odlikuje odličen oprijem na neravni podlagi in zelo dobra stabilnost vožnje ter prepriča z velikim mirnim tekom pri visokih hitrostih.

 

Pnevmatika AS210A je primerna za uporabo skozi vse leto, v prvi vrsti pa je bila zasnovana za uporabo na cesti. S svojo oznako M+S in simbolom snežinke se lahko uporablja tudi po zimi v snegu in ledu. Njena predhodnica, pnevmatika FALKEN AS200, je prepričala že preizkuševalce revije Autobild Allrad. „Visoka odpornost proti akvaplaningu, dober oprijem v mokrem, zelo tiha pnevmatika in sprejemljiva cena“ so prednosti, ki so prepričale preizkuševalce pnevmatike Falken Euroall Season AS200 v reviji Autobild Allrad, ki so ocenili pnevmatiko kot „dobro“ (07.2016).

 

Christian Stolting, vodja ključnih kupcev za pnevmatike Falken Tyre Europe GmbH, je komentiral pogodbo za razred G: „Za nas je dovoljenje za opremljanje novega razreda G s pnevmatikami Falken v tovarni poseben znak za kakovost in priča za našo priznano in dosledno visoko zmogljivost, tako v razvoju kot v proizvodnji. Seveda bomo še naprej širili naše sodelovanje z družbo Mercedes-Benz.“

 

Blagovna znamka Falken je sinonim za navdušenje in se med drugim kaže v okoljih delovanja in življenjskega sloga. „Biti OE v novem razredu G zagotavlja naši znamki Falken dodatno spodbudo. Naše pnevmatike so svojo visoko zmogljivost že pokazale na različnih terenskih tekmovanjih. Ne glede na to, na kakšnem terenu so – že zdaj se veselimo videti nov razred G s pnevmatikami Falken v akciji“, dodaja Markus Bögner, generalni in operativni direktor.