Optimizacija po skandinavskem receptu


Na osnovi globalne prodaje vseh dimenzij in tipov pnevmatik, ki so jih od leta 1970 razvijali na podlagi obsežnih evropskih izkušenj, se skandinavska skupina NDI s podjetjem Nordexx uveljavlja kot vseprisotna blagovna znamka pnevmatik.


Nordexx je v zadnjih 10 letih postal globalna blagovna znamka pnevmatik, ki se je uveljavila v več kot 40 državah, pet let pa je ekskluzivno prisotna v Tokićevih in Bartog poslovalnicah. Je v lasti skupine NDI, vodilnega skandinavskega distributerja pnevmatik, pred 52 leti pa so jo ustanovili kot družinsko podjetje na Danskem. Že takrat je bila njihova vizija postati vodilni dobavitelj pnevmatik in platišč.

Nordexx, priznan kot evropska optimizirana pnevmatika in dober kompromis za vsako priložnost, se je profiliral kot blagovna znamka, h kateri se kupci vračajo. Kot taka uspešno gradi svoj položaj na svetovnem, evropskem in tudi hrvaškem (ter slovenskem) trgu. »Imamo širok nabor pnevmatik, zasnovanih in prilagojenih za evropski trg, ki vključujejo najstrožje standarde kakovosti in zmogljivosti – od pnevmatik mikrosegmenta za osebna vozila do velikih gradbenih strojev,« navaja Gregers Lindvig, vodja izvoza pri Nordexxu. Modeli pnevmatik Nordexx so rezultat poglobljenega poznavanja proizvodnje pnevmatik in potreb trga s ciljem zagotavljanja najboljše vrednosti za voznika. Vzporedno s tem se ob širjenju ponudbe pnevmatik blagovna znamka vidno krepi in s tem lažje zadovoljuje zahteve vse večjega števila trgov in vse bolj specifičnih zahtev voznikov ter vozil.

Poleg nove oblike in privlačnejšega vzorca tekalne površine nova generacija pnevmatik Nordexx izpolnjuje najvišje standarde glede kakovosti in splošnih zmogljivosti.


Več kot 200 različnih dimenzij in modelov

Ob širokem naboru razpoložljivih dimenzij moč Nordexxa najprej razkrijejo različni profili in specifični modeli pnevmatik – ne samo skozi pregled letnih, zimskih in celoletnih pnevmatik, ampak tudi z novim programom pnevmatik za gospodarska vozila in industrijsko mehanizacijo. Na nekaterih trgih ima Nordexx v osebnem programu že modele »bestseller« in takšna je vrhunska pnevmatika za osebna vozila NS9000. Vse boljši tržni položaj pa pridobivajo modeli, kot sta zimska pnevmatika WinterSafe 2 in celoletni model NA6000. Z jasnim ciljem in naložbami v razvoj, skandinavskim znanjem in poznavanjem evropskega trga postajajo pnevmatike NDI in Nordexx vse bolj pogosti potniki na evropskih in hrvaških (slovenskih) cestah – in to tisti, s katerimi vozniki potujejo nasmejani in se z veseljem vračajo k njim.  

Pnevmatike Nordexx izpolnjujejo najvišje standarde varnosti in zanesljivosti ter so certificirane po zahtevah evropskih in ameriških standardov.

Celoten članek in podrobnejša predstavitev pnevmatik za osebna vozila in SUV ter gospodarski program pa najdete v 3. številki Bartog Info - TUKAJ.