Ponudba tedna
Oglejte si tudi

Monroe® najuglednejša in svetovna priznana blagovna znamka, na področju amortizerjev, opornikov, protiprašnih gum in drugih izdelkov, ki jih proizvaja Tenneco. Tenneco je vodilni na področju tehnologije za trg originalne opreme. Tenneco ustreza potrebam kupcev znamk Volkswagen, General Motors, Ford, Toyota, Chrysler, Daimler, BMW, PSA Peugeot Citroen in Nissan. S svojimi izdelki strokovno prilagajajo vožnjo katerega koli vozila, do najbolj zahtevnih specifikacij.

Namen in vloga blažilnikov
(amortizerjev):

Vloga blažilnikov in amortizerjev je blaženje vplivov neravnega terena. To omogoča udobje med vožnjo, kadar naletimo na luknje ali grbine na cestišču. Hkrati pa ohranjajo potniško kabino v stabilnem položaju. Odsotnost blažilnikov bi našo vožnjo naredilo zelo neprijetno, saj bi občutili prav vsak kamen, luknjo ali grbino.

Zanimiva dejstva, ki jih morda niste vedeli o blažilnikih (amortizerjih):
  • Blažilniki (amortizerji) ne kažejo nobenih vidnih znakov obrabe, četudi so notranje komponente mimo njihove življenjske dobe.
  • Tipični blažilci doživijo v povprečju 2.800 ciklov na 1,5 kilometra. To pomeni, da pri 15.000 prevoženih kilometrih, naši amortizerji doživijo kar 28.000.000 ciklov.
  • Komponente za krmiljenje vožnje medsebojno delujejo in so odvisne od drugih ključnih krmilnih in vzmetnih delov.

Kaj priporočajo strokovnjaki?

Priporočila za zamenjavo amortizerjev je 80.000 prevoženih kilometrov. Novi amortizerji pa pomagajo:
  • Izboljšati kakovosti in udobje med vožnjo.
  • Pomagajo izboljšati zaviranje in upravljanje v določenih pogojih vožnje.
  • Pripomorejo k večji varnosti.
Ne spreglejte napotkov za varno vožnjo. Monroe je v prejšnjem tednu tudi usposobljal naše trgovce z novostmi na trgu, na našem Facebook profilu si lahko ogledate utrinke iz terena.

Poleg kvalitetne vsebine, je svoj obisk popestril tudi z promocijskim avtomobilom. Kliknite na Monroe in si poglejte novosti. Več pa si lahko ogledate na spodnjem posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=HL7K5F-XsZs