Ponudba tedna
Oglejte si tudi

 

DRŽAVNI PODPRVAK NA 100m

MATEVŽ ŠUŠTARŠIČ
Matevž Šuštaršič iz Gorenjega vrha pri Dobrniču, mladi in talentirani up slovenske atletike, ki bo kmalu dopolnil 17 let, že dosega izjemne rezultate. Dijak Šolskega centra Novo mesto, obiskuje 2. letnik srednje elektro šole. Trenira v AK KRKA v disciplini »šprint« na 100 in 200 m, je minuli vikend na Posamičnem državnem prvenstvu v Ljubljani, v kategoriji mlajših mladincev, v teku na 100m dosegel 2. mesto, z osebnim rekordom 11,08s in s tem dosegel normo za Evropsko prvenstvo v Győr-ju. S štafeto 4 x 100m, skupaj z ekipo AK KRKA, kjer trenira, postal državni prvak, v teku na 200m osvojil 2. mesto s časom 22,26s in s tem dosegal potrjeno normo ter postavil svoj osebni rekord. S štafeto 4x300m, pa so z ekipo dosegli 3. mesto.

 

1.       Kdaj si začel trenirati in kaj te je motiviralo?

Trenirati sem začel na začetku 9. razreda, motivacijo za to, pa sem dobil na šolski tekmi, kjer sem se uvrstil med najhitrejših 8. To mi je dalo zagona in sem se odločil, da bom začel resneje trenirati, danes pa si svojega življenja brez atletike ne morem predstavljati.

 

2.       Največji uspehi do sedaj?

Moj največji dosežek sem postavil lansko leto, ko sem se uvrstil na Olimpijski festival evropske mladine v Győr, kjer sem dosegel 16. mesto v teku na 100 m in izboljšal svoj osebni rekord.

 

3.       Česa si se v športni karieri naučil?

V času kariere, ki traja slabe 3 leta, sem se naučil, da edina stvar, ki ti nekaj prinese, je trdo delo in ne samo talent. Spoštovati druge in imeti pozitiven odnos do okolice, ljudi in dela.

 

4.       Kdo te na tvoji športni poti podpira?

Na moji poti me najbolj podpira družina, trener Andrej Jeriček, maserka Mateja Drobnič, strokovnjak za prehrano Severin Lipovšek, Borut Retelj, sorodniki, najboljši prijatelji, AK Krka, seveda pa sem izredno hvaležen podjetju Bartog d.o.o., ki mi skupaj omogočajo nemoten trening.

 

5.       Kaj je tvoj recept za uspeh?

Moj recept za uspeh je verjeti vase in nikoli ne obupati. Pripravljen moram biti na vzpone in padce hkrati pa verjamem v trdo delo, saj talent ne naredi športnika.

 

6.       Cilji za prihodnost

Cilji za prihodnost so jasni, udeležiti se največjih mednarodnih tekmovanj, kjer bom konkurenčen najboljšim.  


Podjetja Bartog želi še veliko uspeha naprej.


 

 

 

 

 

 

 vir: Osebni arhiv