S Continentalom o trendih prihodnosti v tovornem segmentu


Podjetje Continental je v sodelovanju s podjetjema Bartog in Tokić v začetku maja v Mariboru pripravilo strokovno izobraževanje za tovorne pnevmatike. Poleg predstavitve novih modelov so si udeleženci ogledali tudi Mobilni servis in montažo tovornih pnevmatik na terenu.

Spoznali so trende prihodnosti v tovornem segmentu; ta gre vedno bolj proti manjši porabi goriva in s tem k zmanjšanemu kotalnemu uporu pnevmatik. Podjetje Continental pri zadovoljevanju potreb za tovorni segment sodeluje s proizvajalci tovornih vozil, pri čemer se upošteva tako zakonodaja EU kot tudi potrebe flot na trgu. Nova generacija pnevmatik Gen 3+ je posledica teh trendov, saj se Continental pri razvoju nenehno trudi za dosego kar najboljših rezultatov.

Mobilni servis je predstavil mobilni vulkanizer Branko Žolger. Njegov predelan dostavnik vsebuje vse potrebno za popravilo in premontažo pnevmatik, kar je pokazal tudi na praktičnem primeru. Prednost mobilnega servisa je velik prihranek časa in dodatne kilometraže, saj se z njim vsaka storitev lahko opravi kar pri naročniku.